Срещнахме се със студенти от УАСГ

Във връзка с честването на 80 години от основаването на Университета по архитектура, строителство и геодезия НЕК бе поканена за участие в събитията по тържественото отбелязване на юбилея, които се състояха в УАСГ в периода 09-11.11.2022 г.

В организираната от УАСГ международна юбилейна научна конференция „80 години УАСГ“ участваха колеги от предприятие Язовири и каскади и от Централно управление на НЕК.  Програмата на тридневната конференция включваше множество и интересни лекции и презентации, разпределени в различни научни сесии.

На щанда НЕК в централното фоайе на УАСГ студентите се запознаха с експерти от компанията и научиха повече както за нашата дейност, така и за възможностите за стаж и професионална реализация. Предприятие Язовири и каскади на НЕК има дългогодишно ползотворно сътрудничество с УАСГ, като голяма част от инженерния актив на предприятието са възпитаници на учебното заведение. УАСГ е университет с дългогодишни традиции в подготовката на кадри в областта на хидростроителството, които са от съществено значение за дейността на НЕК.