Почивен дом Енерго Мала църква, 1*

За контакти:
Рецепция: 0712/ 52314
e-mail: holiday@nek.bg

Местоположение: с. Мала църква, община Самоков

GPS координати: 42.252828, 23.511262

Почивен дом Енерго Мала църква е разположен в с. Мала църква, община Самоков, на брега на река Леви Искър.

В близост до почивната база се намират едни от най-големите зимни курорти в страната. На 15 км е к.к. Боровец с три ски центъра – Боровец, Ястребец и Маркуджик. Курортът е изходна база за местностите Соколец, Черната скала, хижа Чакър Войвода и Ситняково.

На 15 км от почивната база се намира к. к. Мальовица, който е известен както със ски пистите си, така и с най-тежките си маршрути за алпинизъм. Курортът разполага с 3 ски писти, оборудвани с два детски ски влека и три ски влека за възрастни. Тук се намират и най-красивите езера след Седемте рилски езера.

На 25 км се намира спортно-развлекателен парк Белчин бани и село Белчин, известни с минералните си води. На 5 км се намира с. Бели Искър, където има новоизградена Еко пътека и условия за селски туризъм.

Почивният дом разполага със 76 легла, разположени в една основна сграда с 10 двойни стаи, една единична и 9 апартамента. Базата има 3 бунгала и 6 апартамента, разположени в две вили. Всички помещения са с южни тераси, LED телевизор и минибар.

Налична конферентна зала с 50 места.

Ресторантът е с капацитет 80 места на закрито и 40 места на открито.  

Друг вид дейности на разположение на гостите са тенис на маса, билярд, футболно игрище, волейболно игрище, детски кът и ски гардероб.

Работното време на рецепцията е от 7:30 до 22:00 часа.

Wi-Fi интернет е наличен в хотелските стаи и е без заплащане. Безплатен е и паркингът.

Домашни любимци не се допускат.

Ценови условия за нощувките в ПД Енерго Мала църква, считано от 5 март 2024 година.

mala curkva 2024

Други забележителности, които може да посетите в региона, са: Дворец Царска Бистрица, Исторически музей в гр. Самоков, Цари Мали град, Дворец Саръгьол, Етнографска експозиция в гр. Долна баня, Рилски манастир Свети Йоан Рилски. На 5 км от почивната база се намира с. Говедарци по поречието на река Черни Искър. Всяка година в селото се провеждат събори, свързани с християнските празници: Гергьовден, провеждащ се на манастира Св. Георги, Тодоров ден - правят се състезания с коне, Св. Троица – официален събор на селото. От Говедарци тръгват маршрути за хижа Вада, хижа Мечит, хижа Ловна, хижа и планинска школа Мальовица. През хижа Вада може да се стигне до Седемте рилски езера. От хижа Мечит се стига до заслона Кобилино бранище, а от комплекс Мальовица се стига до циркуса Страшното езеро, където има изграден заслон.

Писти   

  • Ситняково 1, 2 и 3
  • Червено знаме
  • Мартинови бараки 1, 2, 3 и 4
  • Ястребец 1, 2 и 3
  • Попангелов
  • Маркуджик 1, 2 и 3
  • Детски парк Борокидс
  • Трасе за Маунтин байк - Боровец
  • Мальовица
  • Говедарци