Подписахме Меморандум за сътрудничество с УАСГ

В изпълнение на стратегията на Националната електрическа компания за задълбочаване и развиване на партньорските взаимоотношения с висшите учебни заведения изпълнителният директор на НЕК инж. Мартин Георгиев и ректорът на Университета по архитектура, строителство и геодезия проф. д-р инж. Иван Марков подписаха меморандум за сътрудничество.

УАСГ е университет с дългогодишни традиции в подготовката на кадри в областта на хидростроителството, които са от съществено значение за дейността на НЕК. Подписаният меморандум ще осигури по-добри възможности за кариерно развитие и на студентите от Хидротехнически факултет, включително чрез организиране на посещения на място в сгради и съоръжения на НЕК, срещи с практици и експерти – служители на НЕК, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи.

Инж. Мартин Георгиев подчерта, че ползотворните отношения между НЕК и УАСГ са ключови за успешната професионална реализация на студените от Хидротехническия факултет, които изучават една изключително комплексна и значима специалност – Хидростроителство. Изискват се много труд, последователност и упоритост за овладяване на тази материя. Ние искаме да подкрепим студентите в техните усилия и да им вдъхнем увереност, че личните им постижения в бъдеще ще бъдат в полза на обществото и чрез професията си ще допринесат за енергийната сигурност на страната.

IMG 20221103 150851 изрязана

smile